Студено време с валежи от сняг се очаква в голяма част

...
Студено време с валежи от сняг се очаква в голяма част
Коментари Харесай

Студено време с валежи от сняг в голяма част от страната през следващата седмица

Студено време с превалявания от сняг се очаква в огромна част от страната през идната седмица. И на следващия ден ще е облачно, в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд и сняг, на изток преваляванията ще са от дъжд.

Сутринта ще има и региони с негативни температури, а оптималните за деня ще са от 0° до 5°, малко по-високи на морския бряг. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и по проходите ще има условия за навявания и преспи. В планините ще продължи да вали сняг.

Температурите в курортите ще са от минус 5 до плюс 3 градуса. Дъжд ще вали на следващия ден и на морския бряг. Ще бъде и прохладно с сдържан северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Не единствено у нас, ще продължи да вали и на следващия ден в по-голямата част от Балканите - в югоизточната половина дъжд, а в северозападната - сняг. Причината – постепенно преносимият средиземноморски циклон, който минава през полуострова.

С превалявания от дъжд и сняг ще бъде в Европейска Русия, където стоплянето продължава. В Западна Украйна ще вали дъжд, който с нахлуването на по-студен въздух ще минава в сняг. Дъжд ще превалява в странитe от Централна Европа.

У нас, през идващите дни, до края на седмицата температурите ще са по-ниски от нормалните. Ще продължи да вали, само че към този момент най-вече сняг. По-значителни количества се чакат през нощта против вторник и във вторник, а в четвъртък ще има снежни виелици и условия за навявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР